Skjermingsfradrag – ett fint avdrag

Skjermingsfradag Àr ett avdrag för dem som placerar sina pengar pÄ aksjesparekonto. Avdraget kan över tid utgöra en stor skillnad i ett sparande. Varför avdraget finns vet jag inte, men man fÄr rabatt pÄ reavinstskatten nÀr man tar ut sina pengar frÄn sitt konto.

Varje Är bestÀmmer regeringen skjermingsrenten. RÀntan motsvarar vad en riskfri penningplacering skulle ge. Med andra ord vilken rÀnta man skulle fÄ pÄ ett vanligt högrÀntekonto. Skjermingsrenten för 2017 var 0,7 %.

Det fina Àr att avdraget ackumuleras Är för Är sÄ lÀnge som du behÄller pengarna i ditt konto. Det betyder att det varje Är blir en mindre del av vinsten som du mÄste betala reavinstskatt pÄ. Detta kan utgöra en ganska stor skillnad för avkastningen över tid. TÀnk ett ackumulerat avdrag i 30 Är.

Kommentera

Kommentera