Den norska matchocken 2018

Det var kanske inte maten i sig som chockerade. Överlag var maten faktiskt ganska god. Jag mĂ„ste medge att jag inte följer nĂ„gon budget, men jag har alltid tĂ€nkt att jag mer eller mindre har koll pĂ„ mina utgifter. I och med starten av denna bloggen har gĂ„tt igenom mina matkostnader för 2018 kan jag konstatera att jag inte har haft nĂ„gon kontroll alls. DessvĂ€rre.

SmÄtt chockad kan jag konstatera att matkostnaderna för 2018 uppenbarligen har fÄtt svÀlla utom alla rimliga grÀnser. Tur att det Àr kostnaderna som har svÀllt och inte kroppsomkretsen. Trots att jag varken köper lÀsk, snacks eller godis förbrukade jag 6 830 kr per mÄnad pÄ mat. Det Àr lika mycket som en smÄbarnsfamilj borde göra pÄ en mÄnad.

16 000 förbrukades i lunchmatsalen pÄ jobbet, 28 000 förbrukades pÄ restauranger och 38 000 i mataffÀren. Stort WOW med andra ord.

Det bÀsta med insikt Àr att man kan göra nÄgonting Ät det. En mÄnatlig besparing pÄ 2 500 kr skulle medföra 30 000 kr per Är som kan investeras.

Jag fĂ„r se pĂ„ vilket sĂ€tt jag ska ta tjuren vid hornen. Kanske fĂ„r det bli en del matlĂ„dor i 2019 samt ett antal fĂ€rre restaurangbesök. NĂ„gon reaktion fĂ„r det blir – minsann.

WOW Ànnu en gÄng. Men inte för matÄret som gick, utan möjligheten om att göra om och göra rÀtt i 2019.

Kommentera

Kommentera