Utdelningsaktie – Bayer AG

Bayer AG
Bayer AG:s logo

Första investering i mitt aksjesparekonto och ISP-konto sker i samband med lönen 28:e januari, och det Àr nu dags att börja lista potentiella utdelningsaktier. I mitt aksjesparekonto ska jag satsa pÄ aktieutdelning. LÀs mer om aksjesparekontot hÀr. Det Àr inte möjligt att Àga utomeuropeiska aktier i ett aksjesparekonto. Stabila amerikanska utdelningsaktier Àr dÀrmed inte aktuella.

För att fÄ lite spridning geografiskt och valutamÀssigt kommer jag att investera i svenska, norska, danska, finska och tyska aktier. Sverige, Norge och Danmark har sina egna valutor medan Finland och Tyskland har euron. Det kan vara bra att sprida sina investering över flera olika valutor.

Bayer AG Àr som bekant ett tyskt bolag som grundades redan 1863 och jobbar inom kemisk industri. Man har nÄgot under 100 000 anstÀllda. FrÀmst forskar man fram och tillverkar lÀkemedel samt bekÀmpningsmedel. Bayers mest kÀnda produkt Àr aspirin. 2018 köpte Bayer upp amerikanska Monsanto.

Bayers aktiekurs har störtdykt efter köpet av Monsanto. Monstanto har blivit indraget i en stÀmning dÀr mÀnniskor som har blivit sjuka anvÀnt Monsantos ogrÀssprodukt Roundup.

Aktiekursen har gÄtt ned med 38% det senaste Äret. P/E-talet Àr 10.96 och estimerad utdelning Àr 4,24%.

Varför köpa Bayer AG?

- För att fÄ utdelning i euro 

- Ökande aktieutdelning de senaste 9 Ă„ren

- Stabilt bolag som har funnits i över 150 Är

- Nedtryckt aktiekurs efter köpet av Monsanto. PÄ sikt kan kursen vÀnda.

Utdelningshistorik 2009-2017

Kommentera

Kommentera