Investerad i flera sektorer

Att inte lÀgga alla Àgg i samma korg Àr nÄgot som alla har hört. Det samma gÀller för aktieinvesteringar. Att gÄ all in pÄ aktier i finanssektorn hade sÀkert varit en svettig upplevelse nÀr det begav sig i 2008. Ingen vet nÀr nÀsta kris kommer eller vilken sektor som kommer att drabbas vÀrst. Men det ligger nÀra till hands att tro att de stora skuldbergen, privata sÄsom offentliga, kommer att ha ett finger med i spelet vid nÀsta krasch.

Vid nÀsta kris kommer alla sektorer att uppleva en nedgÄng. Det Àr nÄgot som omöjligt att undvika. Jag kommer att vara investerad i de flesta sektorer. NÄgra sektorer upplever jag som mer defensiva och klarar en börskris bÀttre Àn andra sektorer. TÀnker frÀmst pÄ telekomindustrin och lÀkemedelsindustrin. De flesta kommer fortfarande prioritera sin mobildata och sina lÀkemedel i perioder av ekonomisk nedgÄng. Fastighetsbranschen Àr tudelat upplever jag. Stora aktörer som Skanska, JM och PEAB kommer att fÄ problem vid nÀsta börskris. Aktörer sÄsom Castellum som hyr ut fastigheter kommer att klara sig bÀttre.

De sektorer som jag i första hand kommer att vara investerad i Àr fastigheter, finans, energi, rÄvaror och industri. Jag kommer att skriva mer om det hÀr lite lÀngre fram. Siktar pÄ att vara investerad i cirka 5-6 utdelningsbolag per sektor.

Fairy tales of yesterday will grow but never die.

The show must go on, Queen

Kommentera

Kommentera