Utdelningsaktie: Danske Bank A/S

Danske Banks logo
Danske Banks logo

Bolaget grundades 1871 och har en historia av ökande aktieutdelningar, hög yield on cost och god vinstmarginal per aktie. Som utdelningsaktie Danske Bank intressant. Trots det gÀller det att ha is i magen om man ska gÄ in i Danske Bank A/S i jakt pÄ utdelningar. Stora vinster till trots, den stora frÄgan Àr hur mycket pengar som det finns till aktieutdelningar de nÀrmaste Ären.

Banken blev förra Äret indraget i en penningtvÀtthÀrva med ryska maffian som ska ha pÄgÄtt sedan 2007. Miljarder av kronor har blivit tvÀttade via Danske Banks filial i Estland. Detta gillar naturligt inte myndigheter och flera lÀnder har startat utredningar mot Danske Bank. Banken har stora böter att vÀnta. Kursen har rasat med nÀstan 50% pÄ ett Är.

Hur de kommande böterna kommer att pÄverka Danske Bank de nÀrmaste Ären som utdelningsaktie gÄr inte att sÀga. Men det lÀr under en period bli mindre pengar till de som har köpt aktien. GÄr man in aktien sÄ fÄr det blir med en lÄng tidshorisont. Bloggen ska försöka fÄnga den fallande kniven Danske Bank och köpa ett mindre antal aktier. Danske Bank kommer vara en av flera bankaktier som Àr aktuella i utdelningsportföljen.

- P/E-tal pÄ 7,0.

- Femdubblat utdelningen sedan 2013.

- Direktavkastning pÄ 7,7%.

- Framtida utdelningar kan fÄ lida p.g.a. penningtvÀttshÀrvan.

Utdelningshistorik

Kommentera

Kommentera