Träningsmål våren 2019

Efter träning
Banan och vatten efter en träningsrunda

Det är inte bara ekonomin som ska underhållas. Utan fysiskt välbefinnande betyder inte ens ekonomiska situation inte något. Jag ser fysiskt och psykiskt välbefinnande som primärt, ekonomisk rikedom som sekundärt. 2019 kommer jag har ett par olika träningsmål, men inte samtidigt.

För mig betyder det lika mycket att sätta upp ett fysisk mål och klara det som att sätta upp ett ekonomiskt mål, som jag har gjort med denna bloggen. Glädjen att att klara 10 KM på X antal minuter är lika stor för mig som att nå ett ekonomiskt mål.

Träningsmål näst på tur sker i maj 2019. Då jag ska springa 1 500 meter på under 5 minuter och 10 sekunder. Det betyder en snitthastighet på 17,4 km/m, motsvarande en kilometertid på 3,27. Med tanke på att jag är över 30 år kan det bli en saftig uppgift. Men det ska kunna gå.

Det mest förrädiska misstaget med ett träningsmål

Det absolut största felet som man kan göra när man har satt upp ett träningsmål är att träna så att man faktiskt kan klara målet. Observera ordet ”kan”. Tränar man så mycket att man ”kan” klara något, har man tränat fel och inte tillräckligt.

Har man ett mål, en sluttid man ska klara, så ska man inte träna så mycket att man kan klara den tiden. Nej, man ska träna så mycket att man inte kan misslyckas. När man står där på tävlingsdagen ska man redan veta sin sluttid innan man har börjat springa.

Så när jag står på startlinjen om fyra månader så ska jag redan veta min sluttid innan loppet har börjat. Emellanåt kommer jag att uppdatera er hur det går med träningen.

Kommentera

Kommentera