Utdelningsaktie: Ocean Yield

Ocean Yields logo

Ocean Yield Àr ett norskt bolag som grundades sÄ sent som 2012. MÄlet med bolaget Àr att varje Är dela ut en hög utdelning till sina aktieÀgare. Mycket högre Àn vad normalt anses som sunt av en utdelningsaktie. Direktavkastningen har legat pÄ cirka 10% per sedan 2014.

SÄ vad Àr Ocean Yield för bolag, och varför Àr bolaget en intressant utdelningsaktie? Ocean Yield fungerar som ett biluthyrningsföretag, fast man hyr ut moderna bÄtar istÀllet för bilar. BÄtarna hyrs ut pÄ lÄnga kontrakt till stabila rederier. Bolaget stÄr inte sjÀlv för manskap och service, utan stÄr bara för uthyrningen av bÄtarna. För tillfÀllet har man över 50 bÄtar som man hyr ut.

Fram till nu har Ocean Yield haft goda intÀkter och lÄga kostnader. DÀrför har fram till nu kunnat betala ut höga direktavkastningar. Bolaget kan pÄverkas negativt vid en eventuellt ny finanskris dÀr rederierna som hyr bÄtarna hamnar pÄ ekonomiskt obestÄnd.

Jag kommer att köpa mindre positioner i Ocean Yeild. Ocean Yield Àr en spÀnnande utdelningsaktie en direktavkastning pÄ 10% Àr lockande. Men ingenting Àr gratis. En dagen upp som en sol. Andra dagen ned som pannkaka. DÀrför kommer min portfölj inte bestÄr av mer Àn 1-2 % av Ocean Yield.

- Hög direktavkastning

- Har mÄnga och lÄnga kontrakt med rederier

- Har lÄga kostnader

- En ekonomisk nedgÄng i vÀrlden kan göra rederierna illikvida

Utdelningshistorik

Kommentera

Kommentera