Känslan att sitta på sidlinjen

Börserna har stigit kraftigt sedan årsskiftet. Pilarna pekar nästan spikrakt upp. Så känns det i all fall när man sitter på sidlinjen med inga pengar investerade på börsen. Börsens motorer stånkar oförtrutet på och ger fin avkastningar för de som har pengar investerade. Medan jag står på sidlinjen och ser på.

Jag får flashbacks till min idrottskarriär till de (få) gånger som jag satt på bänken och väntade på att få hoppa in i en match Det var frustrerande. Man ville inget hellre än att vara med i matchen för att försöka påverka slutresultatet.

Samma känsla har infunnit sig nu. Speciellt när det är så nära till min investeringsstart. En start som antingen kommer på fredag eller på måndag. Samtidigt som börserna stiger måste jag förargligt vänta på att lönen ska komma innan jag börjar investera.

Tid för förberedelser

Istället för att sitta i ett hörn och tycka synd om mig har jag ägnat tid åt att planera mina första köp. Gjort research. Det går aldrig att skaffa sig 100% översikt över alla bolag. Men man kan göra grundläggande analyser över de mest intressanta bolagen.

Jag har kommit så långt i mitt arbete att de första aktiekandidaterna har börjar utkristallisera sig. Jag kommer att upplysa om alla köp jag gör och hur det går för aksjesparekontoportfölj. Så följ med redan från starten! It’s gonna be a ride.

Kommentera

Kommentera