Nytt jobb, ny lön

Januari övergår snart till februari. Snön ligger stabilt i skog och mark, men kvällarna blir i alla fall ljusare och ljusare. Förändringarnas vind blåser över mig och min jobbsituation.

På fredag börjat jag ett nytt jobb. Jag har varit ganska länge på mitt gamla jobb, så det känns lite avigt att byta. Förhoppningsvis passar de nya arbetsuppgifterna mig bra. En av fördelarna med att byta jobb är att man får högre lön. Att löneförhandla kan bara ge dig så mycket mer i lön. Att byta jobb kan ge dig mycket mer. På åtta år har min månadslön gått upp 23 200 kronor. Alla jobb har varit i samma bransch med liknande arbetsuppgifter.

Från och med februarilönen får jag ut 2 200 kronor mer efter skatt. Det blir mer pengar till investeringar och andra roliga saker – som resor till exempel.

Kommentera

Kommentera