Månadens sista köp

Januari lider obönhörligen mot sitt slut. Jag hoppas att ni läsare här på bloggen har haft en fin månad med mycket snö – och ni på det ekonomiska planet har upplevt en och annan framgång. Börsen har sannerligen tuffat på bra i början av året och flera bolag har höjt sina utdelningar.

Förra veckan förde jag över mina första pengar till mitt aksjesparekonto. Allt som allt blev det 11 000 kr. Av dessa 11 000 kr gick 3 333 kr till mina månatliga fondköp. Resterande belopp gick till att köpa aktier i tio stycken bolag.

Eftersom det blev lite pengar kvar efter lönen, förde jag idag över ytterligare 3 500 kr till mitt aksjesparekonto. Pengarna bidrog till att jag kunde köpa aktier i ytterligare nio bolag.

Blågula aktier

Idag fick jag köpt följande bolag. Swedbank, Swedish Match, Castellum och Intrum Justitia. Intrum Justitia har stigit kraftigt under dagen. Jag har haft bolaget på min radar och tänkte egentligen köpa Intrum redan förra veckan. Tyvärr blev det inte så.

Både Swedbank, Swedish Match och Castellum har en fin utdelningshistorik och behöver ingen närmare presentation.

Rödblåvita aktier

Dagens val föll på Ocean Yield, Borregaard och SalMar. Borregaard är en norsk industrikoncern från Østfold. På sin hemsida presenterar Borregaards 22 produkter som du utvecklar och säljer. Här snackar vi diversifiering. Bolaget har en historia att inte sänka sin utdelning. Just nu ligger direktavkastningen på 2,7%.

Ocean Yield hyr ut båtar på långa kontrakt. Bolaget är minst sagt high yield, men varje aktieportfölj behöver en krydda, så det gör mig ingenting.

Blåvita aktier

Dagens blåvita bolag blev Tieto och KONE. Tieto köpte jag redan i fredags, men idag blev det påfyllning. Dessutom gick jag in i en mindre post i KONE. Bolaget har haft en stigande aktiekurs i 14-15 år och direktavkastningen ligger på hyggliga 3,9%.

Kommentera

Kommentera