Matkostnaden i januari

NÀr jag i början av Äret sammanstÀllde mina matkostnader för 2018 sÄ blev det en smÀrre chock för mig. I snitt hade jag konsumerat 6 830 kronor pÄ mat varje mÄnad. Det Àr ingen hemlighet att mat- och restaurangpriserna i Norge Àr höga. 6 830 kronor per mÄnad Àr mer Àn jag Àr bekvÀm med.

SÄ hur gick det dÄ i januari? Mitt mÄl var att hÄlla mig under 5 000 kronor. Klarar jag att hÄlla en matbudget pÄ 5000 kronor, sÄ skulle det det innebÀra 21 960 kronor mer per Är som jag skulle kunna i investera istÀllet. MÄnga bÀckar smÄ, som man brukar sÀga. PÄ fem Är skulle det utgöra över 100 000 kronor. Miljonen skulle nÄs fortare!

Janauri blev inte som jag hade tÀnkt mig

Matkostnaderna i januari översteg ganska kraftigt mitt mÄl pÄ 5 000 kronor. Den största orsaken Àr att pÀronen kom pÄ besök. Jag och tjejen tog med dem pÄ lite finare restauranger Àn de Àr vana vid. Bara helgen som förÀldrarna var pÄ besök uppgick matkostnaderna till 5 129 kronor. Min bÀstaste flickvÀn swischade mig 1 800 kronor efterÄt, sÄ min kostnad för helgkalaset gick ned till 3 329 kronor.

Pengar Àr inte allt. Vi hade en jÀttefin helg och mina förÀldrar var riktigt nöjda över att ha Àtit gott. Det blir ett minne för livet. Det Àr vÀrt mer Àn pengar pÄ ett konto.

Min totala matkonsumtion landade pĂ„ 7 331 kronor – efter att tjejen swischade pengar.

Det blev oavsett en bra mÄnad ekonomiskt

Tack vare att övrig konsumtion hölls nere sÄ blev understeg kostnaden för vanlig konsumtion + mat 10 000 kronor. Vanligtvis ligger den kostnaden pÄ över 12 500 kronor och upp mot 15 000 kronor. Det betydde att jag kunde föra över 14 500 kronor till mitt aksjesparekonto för mina första aktie- och fondköp!

Kommentera

Kommentera