Månadens första köp

Varför bara ha kul en dag i månaden när man kan ha kul när man känner för det. Att köpa utdelningsaktier är kul – tydligen. Det har jag fått erfara efter en månad med bloggen. Oftast ges rådet att man ska investera lönen så fort den kommer. Ju längre pengarna är investerade, desto bättre. Jag är delvis enig. Det kan knappast skada hålla i en del av pengarna i en till två extra veckor. Speciellt som ett utdraget aktieköpande ger glädje under hela månaden.

Tyvärr har jag köpt upp alla pengar från januari-lönen. Därför nallade jag 500 kronor från ett sparkonto och förde över dem till mitt aksjesparekonto.

Mowi ASA blev februaris första köp

Mowi hette tidigare Marine Harvest, och är världens största bolag inom odlad fisk. Bolaget har odlingsverksamhet i tre världsdelar och har över 13 000 anställda. Aktiekursen har gått spikrakt upp under de senaste åren, och trots kursuppgången ligger direktavkastningen på goda 6,7%. Personligen har jag stor tro på sjömatsbranschen. Medelklassen i världen blir större och större. Fler och fler människor på jorden har möjlighet att betala för att äta lite mer spännande dag.

Idag blev det bara en aktie. I framtiden blir det fler.

Vi välkomnar Mowi in till bloggens innehav.

Kommentera

Kommentera