Månadens andra köp

Dagarna i februari tuffar på och det har redan gått fjorton dagar sedan jag gjorde mitt första köp. Totalt består innehavet av nitton bolag. Alla är utdelande bolag med mer eller mindre god utdelningshistorik. (Ta i trä).

Månadens andra köp blev Boliden. Antalet Boliden-aktier som jag äger steg från fyra till fem. Boliden är det enda av mina nitton bolag som får full poäng när det gäller Piotroski F-score. Piotroski F-score är något som speciellt värdeinvesterare intresserar sig för. Boliden får nio av nio poäng om räknar ut bolagets F-score. Jag ser inte mer själv som en värdeinvesterare, och bryr mig inte så mycket om ett bolags F-score.

Min strategi är att köpa utdelande aktier varje månad oavsett om marknaden för tillfället är glad eller deppig. Jag tror att det er en vinnande strategi över tid.

På onsdag levererar Boliden sin Q4-rapport. Då får vi veta hur stor utdelning som Bolidens styrelse föreslår. Förra året var utdelningen fjorton kronor per aktie, vilket motsvarar en direktavkastning på 6,1 procent.

Om du är intresserad kan du läsa mer om F-score på Investopedia.

Kommentera

Kommentera