Veckorapport vecka 6

Jakten pĂ„ den norska miljonen Ă€r nu tvĂ„ veckor gammal. Även om det Ă€r lĂ„ngt till miljonen tycker jag att portföljen kan fĂ„ lov att flexa sina muskler redan nu, kĂ€nna sig stolt. Hade portföljen varit en kyckling hade den precis fĂ„tt sina första fjun. Det tar tid innan portföljen utvecklar sig till en fullfjĂ€drad alfahanneskrĂ€ckdinosaurie.

Investeringarna hittills ger en försmak av hur portföljen kommer te sig som vuxen nÀr portföljen inte lÀngre behöver mig för att vÀxa och bli Ànnu större. 15 085 investerade norska kronor Àr inte oförskÀmt lite efter tvÄ veckor. Redan nu uppgÄr de förmodade utdelningarna till 582 kronor.

Aktiedelen

Totalt bestÄr aktiedelen av portföljen av nitton nordiska bolag. Största innehavet Àr Investor B. Störst utdelning i kronor sett Àr Boliden med 65 kronor. Yippie. Jag köpte flertalet av aktierna för tvÄ veckor sedan nÀr lönen kom. Banken som jag har mitt aksjesparekonto i visar ingen graf över utvecklingen. I alla fall inte Ànnu. Jag kan inte dra nÄgra slutsatser hur det har gÄtt under den senaste veckan.

Sammanlagt har aktierna backat med 1,77 kronor, eller 0,02 procent. Jag har inga direkta tankar om aktiernas utveckling sÄ hÀr lÄngt, utan tÀnker att det Àr vÀl alright.

Norska börsen Àr ned 0,73 procent sista veckan. Svenska börsen och finska börsen Àr upp 0,10 procent respektive 1,49 procent, medan danska börsen föll med 0,32 procent. Blandad kompott med andra ord.

SÄ hÀr ser mitt excel-ark ut för tillfÀllet:

Förmodad valutajusterad utdelning Àr berÀknad till 582,70 kronor.

Fonddelen

Varje mÄnad köper jag fonder för 3 333 kronor. De flesta av pengarna hamnar i DNB Global Indeks. En mindre summa hamnar i DNB Health Care och i DNB Teknologi. Jag ser bÄde hÀlsovÄrd och teknologi som globala trender, trender som kommer att pÄverka oss invÄnare pÄ jorden i 50-100 Är framÄt i tiden.

Fonderna köptes den 28:e januari. Sedan dess ligger alla fonderna pÄ plus och har tillsammans ökat 2,60 procent.

Mina fonders utveckling.

Kostnader

Vecka 6 var en ganska bra vecka kostnadsmÀssigt. Mitt mÄl Àr hÄlla mat- plus konsumtionskostnaden till under 10 000 kr varje mÄnad. Denna veckan uppgick de kostnaderna till 2 082 kronor.

Mat: 1 132 kronor. Det som drog upp kostnaden lite var ett restaurangbesök i samband med ett spa-besök för mig och tjejen. Vi firade en tidig Valentines day.

Transport: 160 kronor.

Övrigt: 790 kronor spa-besök. (Ja, det var vĂ€rt varenda krona).

Kommentera

Kommentera