Första utdelningen blir i februari: 3,26 kronor!

Jag brukar inte sätta utropstecken bakom mina rubriker. Men den 26:e februari är det dags för den första utdelningen i min jakt på en miljon norska kronor. Det blir en milstolpe för mig. Nu är det på riktigt. Game on. Det är norska Ocean Yield som står för den utdelningen. Igår presenterade bolaget sin Q4:a, och bolagets första utdelning för 2019 blir 1,63 kronor per aktie. Ocean Yield delar ut utdelning varje kvartal. Under 2018 låg direktavkastningen på över 10 procent sett till hela året.

Totalt äger jag två aktier. Inte så många ännu kanske, och det är väl sant. Men en utdelning är alltid en utdelning. Det är bara att tacka och ta emot de 3,26 kronorna som jag får. De pengarna blir en av de första byggklossarna till min miljon.

Ocean Yield ser sig som ett utdelningsföretag vars huvudsakliga syfte är att betala utdelning till sina ägare. Ocean Yield har utdelning flera gånger per år.

Bolagets affärsidé är att köpa moderna shipping-fartyg som man hyr ut till ekonomiskt stabila rederier. Leasingkontrakten är skrivna på lång tid, ibland upp till ett par decennier. Är du intresserad av Ocean Yield kan du se på deras Q&A video under. Där förklarar de hur bolaget är uppbyggt.

Kommentera

Kommentera