Min sambo har börjat snacka om FIRE

Förra veckan skrev jag ett inlägg om FIRE. I inlägget beskrev jag att FIRE inte är något för mig eftersom jag gillar att jobba. Dessutom är mitt humankapital min största ekonomiska tillgång.

Håller jag ut ända till pensionen tjänar jag 22 miljoner kronor i lön fram till den dagen det är dags att ta avsked från arbetslivet. Då har jag inte räknat med löneökningar. Jag ser de 22 miljonerna som nyckeln till ett ekonomiskt framgångsrikt liv. Det är tack vare att jag jobbar som jag har lyxen att kunna investera i aktier och fonder.

Nu till det roliga. Min sambo och jag var och träffade några vänner i helgen. Min sambo och hennes tjejkompisar började snacka om ekonomi. Ingen av dem har några djupare kunskaper om att investera kapital. Men min sambo tog till orda och förklarade grundläggande om FIRE för sina vänner. Jag blev mäkta stolt över att sambon hade börjat intressera sig för ekonomi. Alla runt bordet var eniga att FIRE var något eftersträvansvärt att uppnå, att kunna sluta förvärvsarbeta när man själv önskar det.

När jag senare på kvällen frågade min sambo om hur hon visste om FIRE, så svarade hon. -”Det är allt jag tänker på”.

Kanske finns det hopp att få med henne på tåget om ekonomisk uavhengighet, Då måste jag inte göra den resan ensam!

5 kommentarer

·

Kommentera

Kommentera