Veckorapport vecka 7

Portföljen har precis fyllt tre veckor. Under veckan har börsen Äterigen tuffat pÄ bra. Sjutton av tjugo bolag ligger pÄ veckoplus. BÀst har Intrum Justitia gÄtt med 3,0 procent plus, sÀmst har det gÄtt för Fortum med minus 2,1 procent.

Statistik portföljen t.o.m. vecka 7

Storlek: 16 255 norska kronor / 17 456 svenska kronor.

Total avkastning: 504 kronor

Utdelningar: 0 kronor

Kvar till miljonen: 98,37 procent

Antal bolag: 20

Antal fonder: 3

Aktiedelen

I veckan som gÄtt köpte jag tvÄ aktier i det danska lÀkemedelsbolaget Novo Nordisk. Bolaget har varit en stabil utdelningshöjare under lÄng tid. Direktavkastningen ligger pÄ smala 2,5 procent. Med tiden förvÀntar jag mig att YOC kommer att öka. Courtageavgiften blev 0,76 danska kronor! Det anser jag som billigt.

Aktierna har tuffat pĂ„ ganska bra under veckan. Som mĂ„nga andra har jag upplevt stigande kurser. Under vecka 7 uppgick avkastningen pĂ„ mina aktier till 339 kronor, eller 2,72 procent. VĂ€ldigt bra! Den norska börsen ökade med 2,2 procent. Jag slog alltsĂ„ norska börsen. SĂ€kert tillfĂ€lligheter, men alltid kul.

Fonddelen

Varje mÄnad köper jag fonder för 3 333 kronor. De flesta av pengarna hamnar i DNB Global Indeks. En mindre summa hamnar i DNB Health Care och i DNB Teknologi.

Utvecklingen under denna veckan var 1,66 procent. Totalt under tre veckor har fonderna levererat en avkastning pÄ 4,95 procent, motsvarande 165 kronor.

Fonderna har gjort det bra under de tre veckor som jag har Àgt dem.

Kostnader

Valentinesvecka med middagar, dricka och blommor. DĂ€r ryker alltid en del pengar. Utöver det har jag hĂ„llit tillbaka nĂ€r det gĂ€ller konsumtion. Matkostnaden smĂ€rtar en del, det mĂ„ste jag medge. Kostnaden för Valentine’s day uppgick till drygt 1 500 kronor.

Mat och dryck: 2 260 kronor.

Övrigt: 51 kronor.

Totalt har jag konsumerat för 5 876 kronor i februari. Jag hoppas verkligen att jag kan hÄlla mig under 8 000 kronor denna mÄnaden. Det skulle betyda att jag kan investera drygt 20 000 kronor nÀr lönen kommer.

Kommentera

Kommentera