Uppdatering: Mitt träningsmål

För mig är det lika viktigt att satsa på kroppslig ”förfining”, som det er för mig att vilja ha en god ekonomi. Utan en fungerande kropp har man lite värde av besparade pengar. My body is my temple. (Kan det bli mer kliché?)

Målet som jag har satt upp är att springa 1500 meter på 5 minuter och 10 sekunder. Varför 1500 meter, och varför 5 minuter och 10 sekunder? Ja det är en bra fråga. Deadline för mitt projekt är i maj. Har inte spikat datum ännu.

Den senaste månaden har tränat löpning 3-4 gånger i veckan. Jag varierar mellan olika längder, hastigheter och springskor. Allt för att inte överbelasta några muskler i kroppen. Så långt har inte fått några krämpor.

Att springa 1500 meter på 5 minuter och 10 sekunder innebär att springa i en fart av 17,4 km/h. Det är relativt fort. Jag faktiskt inte om jag kommer att klara det. Det är några träningsmånader kvar.

Hur jag ligger till

Förra veckan körde jag ett test på 800 meter. Jag klarade att springa den distansen i 17,0 km/h-fart utan anstränga sönder mig. 800 meter drygt halva distansen. Det var bra att få genomföra ett test ganska tidigt som visar att jag ligger hyfsat bra till. Om en månad ska jag försöka springa 1200 meter i 17,0 km/h-fart. Klarar jag det kommer en oh la la la-känsla att infinna sig.

Kommentera

Kommentera