Hjälp, börsen går upp

Nu har jag varit i elden i en månad exakt. Aktiedelen har gått alright. Jag är upp 355 kronor, eller 2,84 procent. Fonddelen har bättre. Upp 5,5 procent, eller 202 kronor.

Det som har varit ett sänke för aktiedelen av portföljen är att svenska kronan har tappat i värde samtidigt som Swedbank har tappat sitt omdöme. Man får inte ta för lätt på valutariskerna. Jag har en oproportionerligt stor andel svenska aktier i min portfölj. Jag bor inte i Sverige, och den svenska valutan börjar bli en skräpvaluta.

En månad in och jag har fortfarande inte fått någon hjälp av aktiemarknaden. Visst är det kul när ens pengar ökar i värde. Men det betyder också att allt, not you Swedbank, har blivit dyrare för att köpa vid nästa lön som kommer på onsdag.

Jag kommer att investera pengar varje månad, oavsett hur marknaden ser ut. Jag kommer därför inte att lägga några pengar på hög och hoppas på sämre tider. Gläder mig verkligen till lönen. Det ser ut som att sparkvoten kommer att ligga på runt 55 procent. I reda tal blir 21 500 norska kronor, motsvarande 23 200 SEK.

Häng med på bloggen senare i veckan! Då skriver jag om alla kommande köp. Blir en spännande vecka.

Kommentera

Kommentera