Min första utdelning!!

Så har det äntligen hänt. Min första utdelning har hittat vägen till mitt aksjesparekonto. Det var norska Ocean Yield som betalade ut den utdelningen till mig. Jag har fyra aktier i Ocean Yield, men det var bara två av aktierna som kvalificerades för dagens utdelning. Bolaget delar ut fyra gångar om året, så man kan väl säga att jag fick en fjärdedels utdelning i dag.

Totalt fick jag 3,29 norska kronor. Jag var osäker på örena eftersom Ocean Yield utgår från amerikanska dollar när dom beräknar hur stor utdelningen blir. Det blev alltså 3,29 kronor. 🙂

Så fort som har fått tillräckligt många utdelningar ska jag återinvestera pengarna. Tanken att jag är 3 kronor och 29 öre närmare miljonen är hissnande! Minst sagt. Imorgon kommer lönen. Jag ska investera drygt 20 000 kronor nästa månad.

Den historiska första utdelningen.

Kommentera

Kommentera