Och så kom lönen

Idag var det äntligen dags för lönen. Möjliggöraren, the enabler. Utan lön är det svårt att investera några pengar. Februari var första månaden på det nya jobbet. Jobbytet betyder 2 500 extra kronor i lön efter skatt. I tillägg till den nya högre lönen hade jag jobbat några övertidstimmar i januari också. De övertidspengarna gav mig 2 400 kronor mer denna månaden. Totalt uppgick lönen till 38 000 kronor, nästan exakt. Det motsvarar 41 253 svenska kronor.

Av de 38 000 kronorna kommer jag att investera 21 500 kronor. Det var inte så många månader sedan som jag hade svårt att undan ens 10 000 kronor. I början av året valde jag att boosta min ekonomi och få bättre översikt över mina kostnader. Det har verkligen gett resultat! Dessutom ska jag amortera 1 800 kronor denna månaden. Sparkvoten för februari blev därmed 61 procent.

Jag kommer tillbaka senare med vilka investeringar som jag kommer att göra. Det är inte helt klart ännu. Jag hoppas att ni hade en fin spar-januari. 🙂

Kommentera

Kommentera