Tre nya köp

Veckan är snart slut, lönen har kommit. Totalt sparade jag 21 500 kronor denna månaden. Av de sparade pengarna har jag investerat cirka 8 300 kronor. Två av tre köp är nya innehav. Spännande!

Det ekonomiskt tyngsta köpet blev tyska medicinjätten Bayer AG. Bolaget har haft det tufft det senaste året efter köpet av amerikanska Monsanto. Monsanto är indraget i många stämningar, eftersom folk påstår sig ha blivit sjuka av Monsantos ogräsprodukter. Samma dag som lönen kom släppte bolaget sin Q4:a. Kursen steg direkt med 5 procent. Trots kursstigningen så köpte jag sju aktier. Kursen har sedan dess stigit lite till. Utdelningen blir i maj och är på 2,8 euro. En aktie kostar nästan 700 kronor och courtageavgiften blev 100 kronor.

Mitt andra köp var Sampo. Bolaget behöver kanske ingen närmare presentation, men er populärt bland nordiska utdelningsjägare. Jag köpte tre aktier. Sampos utdelning är satt till 2,85 euro, och kommer i april.

Mitt tredje köp var Swedbank! Jag gjorde som många andra och hoppade på tåget. Kursen störtdök i veckan efter avslöjande om penningtvätt. På ett sätt känns det omoraliskt att köpa bolaget. Men men. Totalt köpte jag 15 aktier.

Som ett resultat av årets alla investeringar så kan jag vänta mig utdelningar på 1 071 norska kronor.

Kommentera

Kommentera