Dagens skidtur

Äntligen sol i Noreg! (Ja, landet stavas officiellt bĂ„de Noreg och Norge.) Det var nĂ„got jag inte visste innan jag kom till Norge. Norges land Ă€r pĂ„ vintern strött med lĂ€ngdskidspĂ„r likt socker pĂ„ en kanelbulle. SpĂ„ren ligger i vanlig terrĂ€ng och i elĂ€ndig skogsterrĂ€ng med branta backar. Men behĂ€rskar man inte kamikazeskidĂ„kning i skogen sĂ„ kan man alltid ta av sig skidorna.

Dagens tur blev 24 kilometer. Det lÄter kanske inte sÄ lÄngt med Vasaloppsögon sett, men Norge Àr ett kuperat land och backarna Àr mÄnga. Förutom att det kul att komma ut i naturen ser jag skidÄkning som ett komplement till min styrketrÀning och min löptrÀning.

HĂ€r kommer nĂ„gra bilder frĂ„n dagens skidtur. Hoppas de kan inspirera nĂ„gon att backa skidorna och Ă„ka lite i Norge. 🙂

SkidÄkning pÄ sjö.
Dagens skidspÄr gick förbi ett vattendrag av den finare sorten.
En mindre uppförsbacke.
En större uppförsbacke.
HĂ€r fortsĂ€tter ”spĂ„ret” nedför backen och in skogen. Det Ă€r nĂ€stan ingen möjlighet att bromsa i skogen eftersom det Ă€r för smalt för att ploga. NorrmĂ€n gillar sĂ„nt.
Matstation pÄ vÀgen.

Kommentera

Kommentera