Bayer AG störtdök i dag

Förra lönen köpte jag på mig sju stycken Bayer AG-aktier för nästan 5 000 kronor. Bolaget är ett tyskt kemi- och läkemedelsbolag som har gått tillsammans med amerikanska Monsanto. Det har lett till problem för Bayer eftersom Monsanto har blivit indraget i flera rättstvister där deras ogräsprodukt RoundUp anklagats för att vara cancerframkallande.

Bayers aktie har sjunkit med cirka 60 procent sedan toppen i 2015. I dag sjönk aktiekursen med över 10 procent. Orsaken är att en amerikansk domstolsjury har kommit fram till att RoundUp faktiskt kan orsaka cancer. Det går att ana sig till några fler stämningar i amerikanska domstolar efter juryns beslut.

Hur ska jag då reagera? Inte alls för tillfället. Det är ingen hemlighet att Bayer kan ha en långvarig kräftgång. Om kursen fortfarande är låg om ett par månader kan jag tänka mig att fylla på med ytterligare aktier. Jag har alltid 30 års sikt på mina aktieköp, så jag kommer att fortsätta chillaxa när det gäller Bayer.

Kommentera

Kommentera