Ser med tillförsikt på nästa vecka

Ahhh. Lördags morgon och stämningen är på topp. Solen skiner och kaffekoppen är redan uppdrucken. Tjejen är utflugen i helgen och den svenska nationalskatten Ted Gärdestad dundrar i högtalarna. Come give me love och Låt kärleken slå rot är låtarna för dagen. Jag är en sådan person alltid lyssnar på ett fåtal låtar – men på repeat. Jag lyssnar aldrig igenom spellistor.

Det är lördag. Snart börjar sista veckan i mars och på onsdag landar lönen på kontot. Det är tid att försiktig börja se hur mycket av lönen som kan investeras nästa vecka. Hur mycket som kan investeras står i direkt konstrast till hur mycket pengar jag har gjort av med i mars månad. Så här ser min uträkning ut:

Lönen minus boendekostnad 5 400 kronor, minus räkningar 2 000, minus semestersparande 1 500 kronor, minus X kronor som måste betalas till mitt kreditkortsföretag.

Just nu har konsumerat för mindre än 5 000 kronor i mars. Jag hoppas att jag ska kunna hålla mig under 6 500 kronor i mars. Det skulle i så fall betyda drygt 20 000 kronor som jag kan investera av nästa lön! En otrolig summa. I år har jag ökat lönen och minskat mina kostnader. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Jag kan utan tvivel spara 10 000 kronor mer per månad än vad jag kunde i 2018.

Att börserna ser att ut att sjunka lite är bara en bonus. Eftersom jag är i början av mitt sparande köper jag gärna aktierna och fonderna till ett billigare pris.

Det är dags att låta Ted Gärdestad få sjunga färdigt, för nu har det blivit dags att ge sig ut på dagens löprunda. ☀

Kommentera

Kommentera