Månadens köp

Mars månad har verkligen varit en intensiv månad känns det som. I Sverige har allt kretsat kring Swedbank och penningtvätten. Kursen har ramlat ned i en bottenlös brunn och faller ännu. Tyska Bayer AG har också fallit kraftigt den senaste veckan. Detta på grund av Bayers amerikanska partner Monsanto som har sålt ogräsmedel som är cancerframkallande.

Jag har inga direkta problem med att en aktie faller. Swedbank och Bayer är två aktier som jag är införstådd med kommer att ha det kämpigt i ett par år. Fram till att det vänder ska jag köpa på mig aktier och låtsas som att det regnar. Dessa två bolag är bara en del ett större sparande och förhoppningen är bolagen har kravlat sig ur sina problem om fem till tio år.

Köpen i mars

Totalt blev det aktieköp för 16 967 norska kronor. Pengarna fördelades mer eller mindre likt mellan fem olika bolag, men lite övervikt på Swedbank med tanke på det kursras som Swedbank-aktien upplever.

  • 31 Swedbank
  • 13 UPM-Kymmene
  • 42 Nordea
  • 8 Sampo
  • 9 Nokian Renkaat Nordea

Alle dessa bolag delar ut april och köpen inbringar cirka 1 300 kronor extra i april i utdelningar. Totalt förväntar jag mig 1 900 kronor i utdelning nästa månad. Det är väldigt bra med tanke på att jag började mitt sparande i slutet av januari.

Fondköpen följer samma snitt som tidigare månader. 3 333 kronor som fördelas mellan tre olika fonder. Total investering i mars blev fina 20 300 kronor.

Kommentera

Kommentera