Delar av portföljen blöder – men det är lugnt

Den senaste veckan har delar av portföljen börjat ta stryk. Det är tre aktier som har gjort ganska stora djupdyk – nästan ned till Marianergraven. Aktierna är Swedbank, Nordea och Bayer AG som har varit ofina nog är störtdyka och slå revor i min portfölj.

Aktierna är gått ned 12,61 procent, 12,39 procent samt 16,38 procent. Förlusten per idag ligger på 2 228 kronor.

Nu är inte allt svartvitt. Bayer AG har varit på nergång länge. För ett par veckor sedan gjorde jag mitt första köp för att försöka fånga den fallande kniven. Bolaget har flera år framför sig innan sakernas tillstånd kommer på rätt köl igen efter alla stämningar som väntas i USA på grund av ett ogräsmedel som anses framkalla cancer. Jag planerar att gå in mer i företaget framöver.

Swedbank gjorde en slät figur förra veckan med alla turerna runt penningtvätten. Styrelsen fick ansvarsfrihet på årsstämman. Jag måste medge att mina kinder antog en rödaktig nyans när jag läste om det i svensk media.

Nordea lider av samma symtom som Swedbank. På sikt, 3-5 år, tror jag att vinden har vänt. Jag har alltid lång tidshorisont på mina köp. Jag är inte emotionellt bunden till mina pengar, så tillfälliga nedgångar har jag ingenting emot. På torsdag kommer Swebanks utdelning. Fyra nya aktier tror jag kan inkassera med den utdelningen. Blir mumma!

Kommentera

Kommentera