Första stora återinvesteringen!

Igår kom dagen som jag har väntat på en stund. Första dagen med en stor utdelning som dimper ned på kontot. Igår kom det två utdelningar, en liten och stor. Den lilla var från Fortum och var på 21 kronor. Den stora var från Swedbank och var på 626 kronor. Siffrorna är innan 15 procent källskatt. Källskatt eller inte, pengarna var tillräckliga för att kunde göre en mindre återinvestering.

Först tänkte jag återinvestera allt i Swedbank. Det verkade mest logiskt eftersom pengarna kom från Swedbank och aktiekursen er rejält nedtryckt. Men så tänkte jag efter lite. Swedbank är redan mitt största innehav. Kanske bättre då att bygga på andra aktieposter. Valet föll på norska Ocean Yield. Totalt kunde jag köpa 9 stycken aktier i bolaget.

Totalt har jag fått 723 kronor i utdelningar sedan starten i januari. Innan månaden är slut ska jag få cirka 1 000 kronor till. Att investera i utdelningsaktier ger en feel good-känsla eftersom pengar trillar in titt som tätt på kontot som man kan återinvestera. Kjempedeilig!

Staplarna över ackumulerade utdelningar börjar arta sig.

Kommentera

Kommentera