Stora men spännande utgifter i antågande

Livet är ju inte bara att spara. Det är också att njuta och att uppleva nya saker. Någon säger YOLO – you only live ones. Jag säger: ”Du lever varje dag!”. Det är viktigt att finna hobbyn och aktiviteter som gör ditt roligare att leva varje dag. Jag är en smärre springnörd. Att mäta tider och anmäla mig till lopp är morötter som får igång mitt fysiska och psykiska välmående. Ägna tid med flickvännen är en annan sådan sak. Vi hittar mer eller mindre ofta på roliga saker tillsammans, äter god mat och aktiverar oss.

Närmast på aktivitetslistan är en resa till Sydkorea nästa vecka. Jag har aldrig varit i Asien tidigare, men gläder mig väldigt mycket. Det var ganska länge sedan som jag drog på en långresa till en annan kontinent. 2015 var ju i USA. Både resa och boende är redan betalt. Men som vi alla vet drar kostnaderna i väg när man är ute och reser. Mat, transport, transport och mat. Aktiviteter och ännu mer aktiviteter. Men det går fint! Jag är mentalt rustad för att använda lite mer pengar. Tur är väl det för ankommande utgift #2 kommer att tömma mitt bankkonto ännu.

Flickvännen och jag ska se på vigselringar. Vi har satt ett tak på 8 000 kronor per ring – och det är jag som ska betala. 😂 Det är en OK kostnad. Jag har köpt dummare grejer, GoPro-kamera och dyr projektor. Förhoppningsvis blir inte årskostnaden allt för hög för ringarna. 😁 Just nu har jag 17 000 kronor på mitt buffertkonto. Så i tiden som kommer så måste jag försöka fylla på min buffert igen efter att ringarna har införskaffats. Det ska nog gå fint eftersom nästa lön inbringar 43 000 kronor efter skatt.

Jag ska försöka posta några inlägg från Sydkorea. Bloggen får anta formen till en reseblogg i veckas tid. I will keep you posted!

Kommentera

Kommentera