Tillbaka från semestern!

Nu är jag äntligen tillbaka efter tio dagars semester i Sydkorea. Jag kan bara sammanfatta resan som ”Wow”. Det känns lite bitterljuvt att vara tillbaka på norsk mark och börja jobba igen.

Det är man är ute och reser som man får perspektiv på saker i andra länder kan vara bättre än på hemmaplan. Korea är ett välorganiserat land där infrastrukturen fungerar som den ska. Maten är flera klasser bättre än i Norge. Det är först nu som jag inser hur överprisad maten är som man får norska restauranger och hur mycket bättre maten smakar i Korea.

Tänkte jag kunde posta några bilder innan jag kör igång med sedvanliga ekonomiska inlägg. Om du inte har varit Sydkorea som rekommenderar jag det starkt. Jag har till och med lärt med det koreanska skriftspråket hangul. Spännande.

Solen går ned över Sibirien
Palatsområdet Gyeongbokgung bjuder på många traditionella koreanska byggnader från 1300-talet och framåt.
Den vetenskapligt sinnade kungen Sejon som uppfann det koreanska skriftspråket.
Urinoar med utsikt!
Café med utsikt över Nordkorea.
Korea gillar färger
Man riskerar aldrig att gå hungrig i Korean. Maten är smaskens.

Kommentera

Kommentera