Jämförelse av lön första tertial 2018 och 2019

Första tertialet är snart till ända och jag satt och tittade på lönespecifikationen som kom för ett par dagar sedan. Eftersom jag nu har blivit mer ekonomisk medveten, jämfört med tidigare år, så tog jag fram lönespecifikationen för april 2018 också för att se hur löneutvecklingen hade varit med ett års perspektiv. Som vi alla vet: ökade inkomster = mer pengar att investera.

Jag hade lust att se skillnaden mellan första tertial 2018 och första tertial 2019. För några månader sedan bytte jag jobb och jag dessutom jobbat en del övertid i år. What a difference a year makes. Byte av jobb och lite övertid har verkligen gett utslag!

Under årets första fyra månader tjänade jag 220 000 norska kronor innan skatt. I snitt har jag fått ut 37 000 kronor efter skatt varje månad.

Under förra årets första månader tjänade jag 32 100 kronor. Alltså har jag fått ut 4 900 kronor mer per månad än för bara ett år sedan. Det gör skillnad i portföljen. Kjempebra!

Kommentera

Kommentera