Pengaregn i Korea

I Korea fick jag uppleva mitt livs första pengaregn. Medan jag semestrade runt i landet landade utdelningar pÄ mitt konto i en strid ström. Det Àr en ganska magnifik kÀnsla nÀr man tjÀnar pengar medan man har semester njuter livet. Ofta brukar det vara tvÀrt om att pengar försvinner frÄn kontot nÀr man utomlands. Nu var det första gÄngen som jag fick uppleva att pengar faktiskt kom in pÄ mitt konto i samband med en semester.

Under mina tvÄ första mÄnader var utdelningarna av det magrare slaget. Lite drygt 80 kronor i utdelningar fick jag in till och med sista mars. I april kom utdelningsislossningen. Före kÀllskatt fick jag 1 968 kronor i utdelningar i april. Efter kÀllskatt landar summan pÄ 1 682 kronor. Mellanskillnaden fÄr jag tillbaka av norska staten nÀsta Är. Oavsett Àr det 1 682 kronor som jag kunde Äterinvestera direkt. Superkul!

Utdelande bolag i april för mig var Borregaard, Fortum, Nokian renkaat, Nordea, Sampo, Swedbank, Swedish Match, Tieto och UPM-Kymmene.

Generösast var Swedbank som gav mig över 600 kronor. Tack Swedbank. Totalt har jag fÄtt 2 067 kronor i utdelningar sedan jag startade mina investeringar den 25:e januari i Är.

Donghaksa (ë™í•™ì‚Ź) tempel Ă€r vĂ€l vĂ€rt ett besök.

Kommentera

Kommentera