Ny bekantskap i portföljen

I april köpte jag in mig i ett nytt bolag som jag inte har haft i portföljen tidigare. Bolaget som jag köpte var industrikoncernen Aker ASA, och drivs av den norska industrimagnaten Kjell Inge Røkke. Bolaget grundades 2004 och har stort ägarskap i ett 10-tal andra norska bolag inom industri, shipping och olja. Ocean Yield är att de bolagen som Aker är storägare av. Ocean Yield är ett av mina största innehav och snittar på en årlig utdelning på cirka tio procent.

Aker ASA har gått som tåget sedan starten för femton år sedan. Aktien har gett en årlig avkastning på 29 procent sedan starten – inklusive utdelningar. Det blev tre stycken Aker-aktier för min del. Det kommer att bli fler. Förväntad direktavkastning ligger på fyra procent.

Övriga köp i april

April blev en norsk månad med en touch av Tyskland och Sverige. Så här många aktier köpte jag av följande bolag:

  • 61 Ocean Yield 🇳🇴
  • 5 Borregard 🇳🇴
  • 21 Mowi 🇳🇴
  • 23 Telenor 🇳🇴
  • 1 Investor B 🇸🇪
  • 1 SalMar 🇳🇴
  • 7 Bayer AG 🇩🇪

Kommentera

Kommentera