Om

Detta är en ny blogg som startade i januari 2019. Skribenten är en utvandrad svensk, dryga 30 år gammal med lång sparhorisont.

Med bloggen skall jag visa att det går att investera sig från 0 till en miljon kronor med hjälp av tålmodighet, sunt förnuft och en näve surt förvärvade norska kronor.

Jag investerar både passivt och aktivt i ett aksjesparekonto. Varje månad planerar jag att investera 10 000-15 000 kr.

Bloggen drivs 100 procent i underhållningssyfte och ingen av artiklarna skall ses som köpråd. Gör alltid din egen research innan du köper ett värdepapper.

Investeringar i fonder

Varje månad investerar jag 3 333 kr i mina fonder. Det motsvarar 40 000 kr per år. Jag investerar i följande tre fonder.

- Fondköp: DNB Global Indeks  - 2 333 kr

- Fondköp: DNB Teknologi - 500 kr

- Fondköp: DNB Health Care  - 500 kr

Kommentar till fonderna

DNB Global Indeks blir ryggraden i mitt sparande. Fonden är som det låter en global indexfond med låg avgift.

DNB Teknologi är en relativt dyr fond. Fondavgiften ligger på 1,5%. Vanligen är det långt över det jag är villig att betala. Men fonden har presterat väldigt bra. Sista tioårsperioden har fonden gått upp 25,84% i snitt varje år. Teknologi är något som alltid kommer vara populärt. Jag tror på fonden på 30 års sikt.

Det samma gäller för DNB Health Care. Jordens befolkning blir äldre och äldre. Alla har behov för hälsorelaterade tjänster. Fonden har också en avgift på 1,50%. Men jag hoppas att uppsidan är större än nedsidan för dessa två specialfonder.

Investeringar i utdelningsaktier

Resten av månadens pengar investerar jag i utdelningsaktier. Målet är att med tiden bygga upp en inkomstström från utdelningar. Mina utdelningsaktier hittar jag i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland.